20. okt, 2018

Verden rundt et helt år

Endelig er det offisielt! Begge mine to største drømmer går i oppfyllelse, og det helt på samme tid, i en herlig kombinasjon.

1. februar legger jeg ut på mitt livs største eventyr!
Jeg har fått permisjon fra jobben, og skal reise verden rundt et helt år for å lære mer om solenergi.
Mens jeg backpacker verden rundt skal jeg videreutdanne meg via online kurs fra USA, og besøke så mange som mulig av verdens mest spennende solenergiprosjekter.
Jeg er så lykkelig at jeg tror jeg skal sprekke!Jeg startet å ta solenergikurs online nå i høst, men merkelig nok viser det seg at å lese over 20 timer i uken i tillegg til en fulltidsjobb, er ganske stress. Jeg tipper derimot det er helt ok+ å ligge i hengekøyen og lese, med utsikt over krystallklart hav. Eller kanskje sitte på en kul cafe i en spennende by og sippe latte, mens jeg lærer om min nye faglige lidenskap. Men jeg skal ikke bare lese om sol. En viktig del av turen blir å besøke så mange prosjekt som mulig, og forhåpentligvis få se og lære om solenergi i virkeligheten.

Turen skal naturligvis gjennomføres i kjent backpackerstil, på lavbudsjett.
Per idag har jeg vært i 48 land. Det hadde vært litt kult å ha vært i 100 land tilsammen før turen er over. Da hadde jeg faktisk vært over halvveis i mitt livsmål på 198 land. Allikevel er det viktigste for meg å OPPLEVE verden. Jeg vil lære og forstå nye kulturer, møte mennesker, se vakker natur, og sitte igjen med en haug av gode minner og spennende historier. Det får man ikke ved å rushe gjennom for å krysse land av på en liste.Jeg vet foreløpig ikke hvor jeg skal dette året. Med en gang jeg forsto at dette ble en realitet, satte hjernen seg selvfølgelig på høygir med reiseplanlegging.
Jeg tenkte mye og gjorde mye research, og satte opp mange potensielle ruter. Plutselig innså jeg hva jeg ville: Jeg vil ha friheten til å ikke vite hvor dette eventyret skal ta meg. Friheten til å leve i nuet. Friheten til å velge, og til å nyte hvert eneste øyeblikk uten å måtte dra videre før jeg er klar for det.
Hvor jeg kommer til å dra, vil bli avgjort av hvor den billigste flybilletten går eller hvor det neste solenergiprosjektet er.

Jeg er så lykkelig og takknemlig for alt jeg skal få oppleve og lære det neste året. Jeg går bare rundt og smiler hele tiden. Sommerfuglene i magen tar helt av, og kan nesten bare sammenlignes med nyforelskelse, hehe. Dette er drømmen. Dette er faktisk to drømmer i en smekk. Jeg er så lykkelig, og spent, og så stolt over meg selv for at jeg faktisk gjør dette. 


 

Jeg får veldig mye spørsmål om backpacking av både kjente og ukjente, både på facebook og instagram.
Derfor tenkte jeg å skrive litt om forberedelsene i perioden frem mot avreise, og dele mine aller beste reisetips!

Dersom du kjenner noen, som kjenner noen, som har kontakter på solenergiprosjekter rundt om i verden, så si ifra!