4. nov, 2018

90 dager til avreise - Mine beste flybillett tips!

Mine beste tips for billige flybilletter!

I dag er det under 90 dager til avreise, og i den anledning tenkte jeg å feire med å dele mine aller beste tips for å finne billige flybilletter.

Siden Solenergiforeningen delte nyhetsartikkelen om turen, har jeg fått utrolig mange gode tips og de første månedene begynner å falle litt på plass! Jeg setter så utrolig stor pris på at så mange engasjerer seg i reisen min! Tiden fremover blir veldig spennende.

Mens jeg venter på avreise tenkte jeg å dele noen tips til bestilling av flybilletter. Mitt fokus er alltid å få dem billigst mulig, og gjennom mine 48 land, har jeg plukket opp noen triks på veien.

Tips nr 1: Kjøp billetter på Black Friday 23.november. 
Black Friday har blitt en internasjonal salgsdag, og dette er kanskje den ene dagen i året hvor nesten alle flyselskap i den vestlige verden har tilbud samtidig. Har du tenkt deg ut på tur en gang i vinter eller vår, kan du risikere å gjøre store kupp på billetter denne dagen. Til og med sommerferien kan bli billigere om du er heldig. Flere hotell har også tilbud denne dagen.

Personlig har jeg hatt nedtelling på mobilen helt siden jeg bestemte meg for å dra, Black Friday er dagen jeg kommer til å bestille de første billettene. Hele greien blir liksom litt mer ekte når billettene er i boks. Herregud som jeg gleder meg! Bare 19 dager igjen!

 

Tips nr 2: Vær fleksibel på enten dato eller sted
Ganske mange av oss tenker gjerne ”Ah, det hadde vært kult med en weekendtur snart”. Er du åpen for ulike land, eller åpen for ulike datoer kan du få ekstremt billige billetter.  Vet du ikke helt hvor du vil, har jeg noen veldig gode tips til deg her.

a) Momondo har en funksjon som heter ”Hvor som helst”
Her kommer prisene opp i tur/retur billetter på et fullstendig verdenskart, så da kan du se priser på alle steder du har mulighet til å dra.
1. www.momondo.no Skriv hvor du skal reise fra à Trykk i til-feltet og velg ”Hvor som helst”.
2. Du ser verdenskartet, og kan velge når du vil reise, og prisnivå. For eksempel kan du skrive inn ”Februar” under 2000kr, og vipps så får du opp alle mulighetene. Man kan også velge spesifikke datoer.

PS! Prisene som kommer opp er tur/retur priser. Man kan ikke finne enveisbillett på Momondo på denne måten.


 

b) Skyscanner har også en tilsvarende funksjon. På denne kan du også bestille enveisbilletter.
Jeg liker egentlig Skyscanner sin visning bedre, for her får du stedene du kan dra i en liste rangert etter billigst pris.
1. www.skyscanner.no Skriv inn hvor du vil reise fra og velg ”Alle steder” eller ”Overalt” i til-feltet.
2. Du får nå en liste over alle stedene du kan dra i rangert rekkefølge. Billigst først. På samme måte som på Momondo, kan du velge datoer eller måned du ønsker å dra, evt ”billigste måned”

 

Tips nr 3: Se etter flyplasser i byer i nærheten av dit du skal.
Dette tipset gjelder helst for de som skal på litt lengre turer.
Finn flyplasser i nærliggende byer enn dit du egentlig skal. Det kan være mye billigere, og de er gjerne bare en busstur eller båttur unna. Lokal transport er generelt billig.

Jeg har flere eksempler hvor dette har fungert:

Skal du for eksempel til turistøyen Ko Samui i Thailand, er det superdyrt å ta fly dit. Tar man heller fly til Surat Thani som ligger på fastlandet, er billettene ekstremt mye billigere. Da tar man bare en liten båt ut til Ko Samui.

Det samme gjorde jeg når jeg skulle fra Argentina til Rio i Brazil. Flybillettene var kjempedyre, så vi reiste til flyplassen på andre siden av landegrensen, en liten time unna, og tok flyet fra Brazil-siden i stedet. Mange tusen kroner spart.

Skal man til Cuzco i Peru, kan de lønne seg å fly inn til Lima og ta en buss videre til Cuzco, og så videre.

Når man reiser på budsjett, må man prøve å finne de billigste rutene, og da er man kanskje villig til å ta en ekstra buss for å spare noen tusenlapper.

Så det var dagens tips! Håper det var nyttig for noen :)

 

- Christina