23. aug, 2019

Reiseblogg - Indonesia

Fantastiske Indonesia

Dette landet har klatret høyt opp på listen over mine absolutte favoritter. Som land nr 75 jeg besøker i mitt liv, er dette definitivt topp 3. Indonesia har virkelig alt. De vakreste strendene noensinne, med krystallklart hav, korallrev, fjell, jungel og apekatter. Skilpadder over alt. Fossefall av nye dimensjoner, langt inni jungelen, men også lett tilgjengelig. Den lokale maten er også skikkelig god! Et land med ulike religioner og kulturer på de ulike øyene. For et spennende sted! Virkelig et backpacker paradis. Billig er det også. Jeg har vært her i 3 uker nå, og har kun sett 3 øyer… av totalt over 18000 øyer. Noen fortalte meg det ville tatt 45 år å reise til hver eneste en. Usikker på hvem som har forsket på det, men det stemmer helt sikkert.

3 uker var med andre ord ikke nok. Kunne sikkert reist rundt i Indonesia hele året, og fortsatt ikke vært ferdig. Ser meg nok nødt til å komme tilbake hit mange, mange ganger. 

Jeg startet i en by som heter Chengu på den kjente turistøyen, Bali.

Solnedgang første dagen på Bali

Tilbragte noen late dager på stranden, før jeg dro videre til Ubud. Ubud ligger liksom litt mer inn i landet, og ser egentlig litt ut som de har bygget en by midt inne i jungelen på fjellet. Den ene dagen leide jeg og en venninne scooter og kjørte på jakt etter fossefall. Scooter er ca eneste fornuftige fremkomstmiddel her, da veiene definitivt ikke er dimensjonert for biler. Trafikken er et sykt kaos, men det blir liksom litt enklere å takle på scooter. 


Rismarkene på Bali er litt av et syn. De er overalt og helt sinnsykt grønne

Først dro vi til et veldig kjent fossefall. Det var fint, men det var overfullt av turister. Jeg vet jeg er hypokritisk når jeg sier jeg hater turister, men det er bare det at det er så sinnsykt mange av dem. Jeg skulle egoistisk nok ønske at jeg kunne hatt alle attaksjonene helt for meg selv. Kanskje bare delt de med et par andre backpackere. Hver eneste asiatiske turist tar flere bilder av samme ting enn en gjennomsnittlig rosablogger, og det tar sååå lang tid å vente på mitt eget bilde. 

 
Fossefall<3 


Meg og Pauline foran det meget turistifiserte fossefallet


Meg som desperat prøver å få et fint bilde uten andre folk i bildet.. #fail


Endte opp med å sitte i denne putten nedenfor istedet, haha.. 

Vi dro derfor ganske snart videre. Vi hadde sett for oss et fossefall på kartet, og var på vei dit. Plutselig så vi et skilt til et helt annet fossefall, og tenkte vi likegodt kunne skjekke det ut når vi først skulle kjøre forbi. Det var et bra valg!

Det første vi kom til var et kjempestort fossefall! Der var det ca 3 andre turister, og et par lokale unger som plasket helt nederst. Vi klatret til toppen og koste oss masse og badet og plasket frem til vi fikk svømmehud på fingrene. Shit, så gøy! 


Sykt fint fossefall! Nesten uten folk!

Det sto et skilt til et annet fossefall også. De lokale ville vi skulle leie en guide for å ta oss dit, men vi tenkte vi likegodt kunne kikke litt rundt selv. Vi kom til en elv midt i jungelen. Ingen andre folk i sikte, men det kom noen motsatt vei og sa vi kunne gå i den ene retningen og finne flere fossefall. KONGE tenkte vi. 

Vi gikk og vi gikk, i de nydeligste og mest fredlige omgivelsene. Vasset gjennom elven, og fant en liten sti som ledet til et nytt fossefall. Det var to personer der, som var på vei tilbake, så vi fikk hele plassen for oss selv! Og det var ikke bare ett fossefall, det var tre! Og en huske vi kunne ta kule bilder på også! haha… Vi hadde det sååå gøy! Vi badet og husket i alle fossefallene, og koste oss helt frem til vi hørte noen andre komme. Da hadde vi uansett vært der mer enn lenge nok. 


Et stk lykkelig jente


For et fantastisk sted

Vi måtte komme oss videre. Venninnen min ville se rismarkene før det ble solnedgang, så vi kjørte videre på scooteren vår for å rekke det. Når jeg hørte rismarker så jeg dem for meg slik jeg så dem langt oppe i fjellene i Vietnam. For de i Sapa i Vietnam er så grønne at du tror det må være noe galt med øynene dine, for det er som om du aldri har sett fargen grønn før du ser dem. Til min store skuffelse var det nok en mega turistfelle. Altså de var skikkelig fine liksom, men det var så mange turister og restauranter og suvenirshapper at det var så vidt vi fant frem til de faktiske rismarkene. En haug av ulike husker folk kunne ta instagrambilder på, og alle steder måtte man måtte betale for å komme inn og rundt og forbi. Skikkelig vanskelig å ta et bilde uten hundre andre mennesker i bakgrunnen. Men altså, de var skikkelig fine liksom, bare ikke heelt slik jeg hadde sett for meg. 


Tok lang tid å vente før jeg endelig fikk tatt et bilde av rismarkene uten en haug med folk, haha.

Dagen etter dro jeg videre, til Gili øyene. Og altså Gili var helt sykt. Jeg dro til Gili Trawangan (Gili T), som er den største av de tre Gili-øyene. Den øyen med mest liv, vibe og sosialt liv på. I Midten er Gili Meno, som sies å være veldig rolig, et typisk honeymoon sted for par som bor på resorts. Gili Air er siste øyen, som skal være litt mer chill enn Gili Trawangan, men forsatt med god backpacker vibe. Men jeg kom aldri så langt. Jeg kom til Gili T og tenkte å være der et par dager. Sånn gikk det altså ikke. På dag 10 tenkte jeg det kanskje var på tide å komme seg videre, selv om jeg fortsatt ikke hadde lyst å dra derfra. Hver dag var spørsmålet om jeg skulle bli en dag til i det vakreste paradis, eller om jeg ville utforske nye steder. Gilig T var så bra at jeg bare ble. 


Altså, velkommen til Paradis! Hele øyen ser ut sånn som dette..


De vakreste solnedganger hver kveld


Bonfire life


Altså bare se på de her solnedgangene! De er heeelt syke! Det er noe med solnedganger som gjør meg skikkelig happy. De er så vakre og fargerike, og så betyr det at det snart kommer en ny og fin dag!

Dagene ble tilbragt til daglig snorkling med store havskilpadder, og fargerike fisker, dykking, festing, og det beste av alt: Å lære meg fridykking! Det kommer det en helt egen blogg på, for det var så sinnsykt kult og mentalt tøft, og skummelt og spennende. Alt på en gang.


Statueparken under vann på naboøyen Gili Meno


Jeg trives aller best under havet, og dykking er noe av det mest fantastiske jeg vet om! Det er så sykt å tenke på at det finnes en hel verden som vi vanligvis ikke ser. Og denne delen av verden er så sinnsykt fin. Takknemmelig for at jeg er en av dem som får oppleve den!


Snorkling hver dag med sånne som han her. På Gili T så går man bare ut i havet, tar me snorkel og maske, og så kan man svømme med skilpadder, hele tiden, hver dag. Det er noe av det beste med Gili i mine øyne.


En av Gilis vakre små gater

Etter 10 dager på øyen, dro jeg videre til Lombok. En kjempeøy, med store vulkaner og masse jungel, surfing og gøy på. Jeg og en ny venn fra hostellet leide scooter og dro igjen på jakt etter fine fossefall i jungelen. Og gjett om vi fant dem da! Jeg tror vi fikk se 7-8 ulike fossefall den dagen. Det var en bra dag! 


Scooterlife


Nok en dag med vakre fossefall

Til slutt dro jeg tilbake til Bali, til et sted som heter Uluwatu. Et sykt chill sted uten masseturisme. Dere trivdes jeg godt, og skulle ønske jeg fikk mer tid! Vi var på stranden på dagen og festet på stranden på natten. Den ene dagen var vi på den der Eat-pray-love stranden, så det var litt kult! 

 
Beach party på Eat-Pray-Love stranden. 


Melasti Beach

Nå er jeg i Singapore, og mitt første stopp på solenergireisen i Asia! Det gleder jeg meg helt sykt mye til! Skal bli godt med ny faglig input nå etter 3 uker på loffen. 

 

Stay tuned for neste post om fridykking!